Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Jobba mobilt är en kulturfråga?!

7 år sedan

Jag är nyss hemkommen till Istanbul efter en långhelg på Fårö (i Turkiet firar man inte Kristi Flygare men hade helgdag, barnens dag, igår). Det är en lång resa till Fårö från Istanbul, i alla fall i antalet timmar, och då det är intensivt på många sätt på jobbet så här års så fick jag ta med en hel del jobb. Jag genomförde bl.a. videointervjuer av potentiella kandidater till ett av våra bolag, jag sammanfattade aprils resultat och planerade en större sammankomst i Istanbul i mitten på juli. Bland en hel del annat.

På många sätt känner jag mig väldigt svensk i det här med synen på mobilt arbetssätt. För mig är inte platsen alltid avgörande för var jag kan utföra mitt jobb bäst. Många av oss i Sverige jobbar mer eller mindre regelbundet på distans och flexibelt. Många av oss svenskar tar också lång semester men kombinerar det med visst distansarbete (på gott och ont). Mycket av det här är exotiskt och ovant för mina kollegor i den här regionen. Jag skulle vilja hävda att det inte handlar om tillgång till moderna (mobila) arbetsverktyg utan att det är en kulturfråga till varför det ser ut så.

Sedan underlättar det helt klart att jag har tillgång till bra 4G nät på Fårö, särskilt så här års då vi inte är så många som är där och nyttjar nätet. För att förstärka vår kapacitet på Fårö har vi byggt en ny basstation som ligger bara något hundra meter från mitt hus (mitt på Sudersand, den skymtas i skogen på fotot), den är ännu inte driftsatt men skall bli det inför sommarens anstormning. För faktum är att utbyggnaden av 4G-nätet fortsätter i hög takt och innan 2015 är slut kommer 4G-nätet täcka ca 90 procent av Sveriges yta och  redan idag når vi 99 procent av befolkningen.

Så min plan är att även i år förlägga en del av sommarens jobb på mitt favorit ställe Fårö. Var tänker du jobba i sommar? Och hur kombinerar du jobb och semester på ett bra sätt?

Vi hörs snart igen,

Jessica