Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Det mobila arbetssättet

4 år sedan

Den snabba teknikutvecklingen har gjort det möjligt för många att välja var, när och hur man vill arbeta. Vinsterna finns bland såväl ökad produktivitet och positiva miljöeffekter som en ökad livskvalitet. Med högre kontroll över sitt arbetsliv och sin tid är det ofta enklare att få livspusslet att gå ihop.

Allt fler väljer att arbeta från en annan plats, kanske rent av ett annat land. Med hjälp av exempelvis videomöten och molntjänster för att lagra och dela dokument är det enklare än någonsin att jobba på distans, så länge uppkopplingen är bra. Särskilt inom expertyrken blir det allt vanligare.

Rent miljömässigt finns det naturligtvis stora vinster med att kunna arbeta hemifrån eller på annan plats. Det minimerar resor och transporter, vilket innebär minskade koldioxidutsläpp.

Hur arbetar du? Har du möjlighet att kunna planera din arbetstid efter dina behov? Jag brukar t.ex. på måndagar åka till jobbet lite senare än vanligt för att undvika den värsta trafiken mellan kl. 6.30 till 8.30.

Här finner du Telias Hållbarhetsrapport i fall du inte har sett den.

 

Vi hörs snart igen

Catherine