Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Uber som budfirma?

6 år sedan

Läste precis en intressant artikel på techcrunch.com om att Uber, taxibolaget som startade 2009 i San Francisco, och som erbjuder en app för beställning och betalning av taxiresor och samåkningsresor. Tjänsten finns i dagsläget i 55 länder och mer än 200 städer globalt, varav i Sverige finns de i Stockholm och Göteborg.

Uber planerar nu att utveckla sin affärsidé och även agera som budfirma. Tanken är att vi som shoppar online ska kunna få våra varor hemkörda i en Uber-taxi. Samma dag. Till en extra avgift. Lansering sker såklart först i USA, där Uber nu har dialog med flera kända varumärken och håller på att testa konceptet ”the Uber Merchant Delivery program”. Planen är att Uber-chauffören i sin Uber-app kommer kunna ta emot beställningar både vad gäller leveranser av varor samt passagerare. Sedan tidigare har Uber i USA och Europa även satsat på att låta kunder beställa lunch och middag som snabbt levereras till önskat ställe via Ubers infrastruktur av chaufförer.

Man får väl anta att det inte är helt osannolikt att dessa upplägg även kommer till Sverige om de är framgångsrika på annat håll i världen.

Tanken slår mig dock, hur kommer logistiken kring olika initiativen att synkas? Eller är risken stor att när jag beställer en Uber taxi för att åka hem, får sällskap av 10 pizzakartonger i framsätet och blombud i baksätet?

Vi hörs snart igen!

/Frida

One Kommentar

  1. Arwet 6 år sedan

    Eftersom Über bedriver olaga yrkesmässig trafik, fordonen saknar trafiktillstånd och, i förekommande fall, taxameter, och förarna saknar adekvat kompetens, så får vi hoppas att konceptet stannar i USA.

    Den svenska åkerinäringen, taxi inkluderat, går redan på knäna, och är i större behov av rättvisa villkor än ytterligare skattesmitare.