Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Tekniken som tar över ditt arbete

7 år sedan

”Tekniken som tar över ditt arbete”, var rubriken i Maria Gunthers artikel på DN:s Vetenskap i söndags.

Det är klart att jag läste artikeln, jag ville veta hur det kommer att se ut i framtiden. Om tjugo år kan 53% av alla jobb i Sverige ha försvunnit eftersom datorer och robotar kan göra saker och ting bättre, snabbare och billigare.

 

Jag vet att det pågår en förändring som är lika omfattande som övergången från jägarsamhället till jordbrukssamhället samt lika omvälvande som den industriella revolutionen. Jag vet att denna förändring påverkar alla verksamheter och samhällsfunktioner och varje enskild individ men jag vill tro att för dem som börjar skolan i år, 2015, kommer det att finnas ett jobb inom områden som inte finns idag.

 

Vad tycker du? Tror du att dina barn eller barnbarn kommer att vara arbetslösa på grund av att datorer och robotar tar över deras jobb? Jag har svårt att acceptera en sådan utveckling.

 

Vi hörs snart igen,

Catherine