Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sjukvården kan förändras radikalt

7 år sedan

Det pågår just nu en förändring som är lika omfattande som övergången från jägarsamhället till jordbrukssamhället samt lika omvälvande som den industriella revolutionen. I centrum för förändringen står digitaliseringen av samhället. Den påverkar alla verksamheter och samhällsfunktioner men om jag ska nämna bara ett område då säger jag  Sjukvården.

 

Kostnaderna i Sveriges kommuner och landsting förväntas stiga kraftigt de närmaste 25 åren. Fram till 2035 behöver kommunalskatten höjas med 13 skattekronor per hundralapp om man inte hittar annan finansiering eller effektivisera sin verksamhet genom t.ex. att använda it på ett smartare sätt.

 

Datorer kommer att ­ställa lika bra diagnos som ­dagens läkare och allt mer ­avancerade organ kan snart skrivas ut av 3D-skrivare. Det tror i alla fall Virpal Singh, medicinteknisk ingenjör och innovationsexpert.

Läs Caroline Englunds artikel ” Sjukvården kan förändras radikalt”

Vi hörs snart igen,

Catherine