Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Minns du din första mobiltelefon?

6 år sedan

Såg den här nostalgiartikeln i SvD. Kan inte låta bli att minnas. Sverige och Finland var världsledande på mobiltelefoner under 90 och 00-talen (känns onekligen lite vemodigt då vi idag har lämnat över det ledarskapet till tillverkare i Asien och USA). Jag har ju jobbat i branschen i många år och jag fick min första mobiltelefon i samband med att jag började jobba på Telia i slutet på 1996. Det var en Ericsson telefon. Det var långt innan smartphonen och man använde telefonen primärt till att ringa med. Och skicka ett och annat sms. Antalet sms kunde dock inte vara mer an 20 stycken lagrade samtidigt för mer klarade inte telefonens minne av!?!

De två telefoner jag ändå har starkast minne av är:

  1. 1) Min Nokia 8110, den telefon som fick smeknamnet `banantelefonen`. Den kändes så innovativ, cool och häftig i designen.
  2. 2) Den andra telefonen som också sedan kom att andra hela spelplanen är den första iPhone:en, iPhone 3. Då öppnades en ny värld och man kunde göra så otroligt mycket mer med sin numer smarta telefon. Jag fick mitt kontor i fickan!

Vilken var din första mobil och vilka telefoner minns du bäst?

Ha en skön helg!

Jessica

One Kommentar

  1. Marwan Semaan 6 år sedan

    Jag minns min Ericsson Hotline – M3,
    Gick till akuten den dagen jag har tappat den på foten.