Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

IOS och Android dominerade marknaden under 2014!

7 år sedan

Igår presenterade jag januari månads Smartphonetoppen där man ser att iOS och Android är de två största mobila operativsystemen bland de telefoner som säljs. Så har det sett ut länge. Och så har det sett ut ett tag inte bara i Sverige utan i hela världen. Analysföretaget IDC släppte igår sin rapport för 2014 som visar hur stora andelar olika mobila operativsystem har världen över. IOS och Android är de stora vinnarna då de båda plattformarna har en gemensam andel på hela 96,3%.

Apples marknadsandel under förra året slutade på 14,8%, något mindre jämfört med året innan då siffran var 15,1%. Googles marknadsandel ökade förhållandevis kraftigt från 78,7% under 2013 till 81,5% under 2014. Bland Android tillverkarna så är det Samsung som lyckats bäst även under 2014. Microsofts andelar 2014 stod för 2,7% och Blackberry slutade på 0,4%.

Lite läskigt är det väl att det blivit två så stora som nu i princip dominerar hela marknaden? Eller vad tycker ni?

Vi hörs snart igen,

Jessica