Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Är wifi uppkoppling viktigt när ni är ute och flyger?

4 år sedan

Saknar ni Internet när ni är ute och flyger? Väljer ni flygbolag baserat på om de har Wifi eller inte?

Mitt nuvarande jobb innebär mycket flygresor. Ibland långa flygresor som nu i veckan när jag var i Katmandu i Nepal. Vi har ju ett bolag där, Ncell, och det händer otroligt mycket spännande saker på den marknaden. Nu reste jag dit för att bättre förstå både våra möjligheter och utmaningar samt att stötta vår nya B2B chef där. Eftersom jag veckan innan varit i Almaty, Kazakstan, så låg jag rejält efter i min e-post. Så det hade varit en fördel att kunna vara uppkopplad men det kunde jag inte på den här flighten med Turkish Airlines. Tyvärr.

Läste passande i veckan om världens bästa wifi flygbolag och våra nordiska flygbolag är bland de bästa i världen på att erbjuda wifi. Även amerikanska bolag hamnar högt upp på listan. Enligt statistik från flygsökarsajten Routehapp så erbjuder 24% av alla internationella flygsträckor trådlös uppkoppling.

Över 80% av Icelandairs, Norwegians, Virgin Americas och Southwest Airlines flygsträckor tillhandahåller wifi. Det kan jämföras med siffran för Iberia, Etihad Airways, Singapore Airlines och Lufthansa som är 40–60%. Längre ned hamnar det flygbolag jag flög med, Turkish Airlines, tillsammans med Qatar Airways och Thai Airways med ca 15–20%.

Vad tycker ni? Är wifi en av de mest eftertraktade nya bekvämligheterna som ni som flygresenär vill ha tillgång till?

Vi hörs snart igen,

Jessica

p.s Bilden visar Himalayas Mountains, tagen vid soluppgången i tisdagsmorse med min mobilkamera. Håll med om att det är underbart vackert!