Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Ekonomiska effekter av resfria möten

7 år sedan

Många av oss vet vad det betyder att gå upp kl 5, åka till Arlanda eller Bromma, ta flygplanet till Umeå eller varför inte till Göteborg eller Malmö för att vara med på ett arbetsmöte, ca 3 timmar och sen åka tillbaka. Hela dagen känns som att den är förstörd Det var flera år sedan, för min del, som jag flög för att bara vara med på ett arbetsmöte. Nu för tiden tar jag alla arbetsmöten på telefon, webb, Lynch eller video, oavsett om jag ska ”mötas” med en kollega, kund eller andra partners.

 

Det är bekvämt med resfria möten. Man behöver inte gå upp tidigt eller komma hem sent. Man hinner vara mer med sin familj och vara delaktig i att lämna och hämta på dagis eller skolan samtidigt som man hinner arbeta tillsammans med sina kollegor, kunder, leverantörer oavsett om de finns i Sverige, USA, Nepal eller Spanien.

 

Dr. Peter Arnfalk, The International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) – Lund University har skrivit om ”Ekonomiska effekter av resfria möten”. Det är lättläst, bara några få sidor och mycket intressant.

 

Här hittar du ”Ekonomiska effekter av resfria möten”

 

Vi hörs snart igen