Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Telia lanserar Spotify Business på Telia App Market !

7 år sedan

Musik är viktigt. Det spelar ingen roll om du gillar att lyssna på klassisk musik, hip hop, house, eller är som jag, en kommersiell allätare. Det spelar inte heller någon roll hur gammal du är. Musiken är betydelsefull inom alla åldersgrupper, i alla demografier och helt enkelt viktig för människors välbefinnande.

doorhanger1

När vi lyssnar på musik påverkas hela människan, fysiskt och psykiskt. Det händer saker i våra hjärnor, muskler och organ som, i sin tur, leder till både emotionella och intellektuella reaktioner – känslor, associationer och tankar*. Det finns ingen annan media eller reklamformat som kan få oss att känslomässigt förflytta oss mellan glädje, tårar eller huvudvärk, på bara några minuter. Med hjälp av musik kan vi skapa en känsla av identitet och söka svar på frågor som ”vem är jag”, ”vad tycker jag”, ”vad tror jag på”*.

Detta stämmer inte bara in på enskilda personer utan även på varumärken. Med hjälp av musik kan företag skapa en tydlig identitet kring sina varumärken. Med hjälp av musik kan företag få kunder att känna något speciellt för just sitt varumärke. En restaurang, ett café, en frisörsalong eller en butikskedja är bra exempel på företag som spelar offentlig musik och där musiken kan vara en stor och viktig del i kundupplevelsen. Undersökningar** visar att rätt musik kan bidra till att kunderna stannar längre, kommer tillbaka, rekommenderar och i vissa fall även handlar mer. Musik kan även bidra till en bättre arbetsplats för oss som till exempel jobbar på kontor.

Soundtrack Your Brand, som till viss del ägs av Spotify, är företaget som tog detta på allvar och bestämde sig för att ta fram företagstjänsten Spotify Business (vilket jag tidigare bloggat om). Med Spotify Business kan företag spela musik för sina kunder och medarbetare, helt lagligt, då de rätta licenserna för att spela offentlig musik ingår i tjänsten. Dessutom ingår det massa coola features, som musikkalender, schemaläggning, möjlighet att ansluta flera sajter och administrera dem från en och samma kontrollpanel, dela musiken med dina kunder med mera.

Det är väl ingen hemlighet att vi på Telia gillar Spotify och därför är det jätteroligt att nu få berätta att Spotify Business, sedan i morse, nu även säljs via Telia. Du hittar tjänsten på vår marknadsplats för företagstjänster, Telia App Market.

Mer information om Spotify Business kommer så småningom i Telias övriga sälj- och informationskanaler också. Håll utkik!

Vi hörs snart igen!

/Frida

* Källa: intervju med Lars Lilliestam, professor i musikvetenskap
** Undersökningar genomförda av Soundtrack Your Brand, företaget som utvecklat och marknadsför Spotify Business