Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

5 år med bloggen och med mobilt arbetssätt!

7 år sedan

bloggbildcgsmall2-580x288

Idag är det fem år sedan vi började med den här bloggen. Wow, känns ju märkligt vad tiden går. Under de här fem åren har det ju hänt otroligt mycket saker i vår bransch också. Mina första blogginlägg handlade om mobilt arbetssätt och det är sedan ett för mig kärt tema som har återkommit under dessa fem år. Att kunna jobba på valfri plats, alltid eller mer eller mindre regelbundet, är idag en självklarhet för många och för många andra så innebär de mobila verktygen att man kan jobba smartare och effektivare på sina arbetsplatser (med en smartphone och/eller en surfplatta). Sedan är det ju så att allt har sina baksidor. Jag läste tex en artikel i Telekomidag för några dagar sedan som tar upp det faktum att dagens mobila arbetssätt har gjort att vi faktiskt rör oss allt mindre då vi arbetar.

Så Jan Gulliksen, professor vid KTH, och doktorand Helena Tobiasson kommer under 2,5 år genomföra ett intressant forskningsprojekt som syftar till att undersöka hur vi kan arbeta mobilt och samtidigt få den dagliga dosen av energiförbrukning. Läs gärna mer om det spännande forskningsprojektet här.

För mig är ett mobilt smart arbetssätt en förutsättning för att jag skall få ihop mitt yrkesliv med mitt privatliv. Faktum är att trots att jag sitter mycket på dagarna (det måste jag ju erkänna) så innebär flexibiliteten som jag får genom det mobila arbetssättet att jag faktiskt kommer iväg ut I spåret eller iväg till gymmet mer regelbundet. Dessutom sa kan man ju numer hålla koll på sin hälsa med de smarta telefonerna/prylarna.

Vad tycker du de stora fördelarna är med mobilt arbetssätt och vilka är baksidorna? Och hur har ditt mobila arbetssätt utvecklats de här fem åren?

Grattis till 5 år bloggen!

Vi hörs snart igen,

Jessica