Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sverige världsbäst på att nyttja mobildata!

5 år sedan

bloggbildcgsmall2-210x210

I mitt nya hemland Turkiet (tillsammans med USA och Finland) har man den snabbaste ökningen av mobildataförbrukningen, då kunderna här mer än fördubblade snittförbrukningen förra året. Detta visar mobildatastatistik från analys och konsultföretaget Tefficient.

I Sverige är vi världsklass, vi har länge varit nummer ett men för de första sex månaderna i år blev vi passerade av Finland. De svenska mobilkunderna nyttjade I genomsnitt 1,9 GB per månad medan våra finska grannar i snitt nyttjade 2,4 GB per månad.

Tefficients siffror visar att kampen om vilket land som nyttjar allra mest mobildata till stor del är en nordisk affär. Vid sidan av de nordiska länderna placerar sig även japanska och sydkoreanska mobilkunder högt. Medan länder som Frankrike och Spanien hamnar väldigt långt ner, där ligger genomsnittsförbrukningen per månad på runt 0,2 GB.  Dvs en tiondel av vad vi svenskar nyttjar.

Var de olika länderna hamnar tror jag beror på en mängd olika saker. Såsom kultur, smartphone penetration, tillgången till 4G, tillgång till fast internet, tillgång till wifi, olika erbjudande och prisupplägg osv. Vad jag vet är att mitt eget nyttjande hela tiden ökar, både av jobbmässiga skäl och av mer privat skäl. Igår, under en transport, passade jag tex på att beställa en julklapp via min mobiluppkopplade (turkiska) smartphone.

Vi hörs snart igen,

Jessica