Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Digital teknik slår ut hälften av alla yrken i Sverige

7 år sedan

20150220_0035-484x252

Vår tids digitalisering förändrar hela samhället från grunden, och den tekniska revolutionen har potential att skapa ett mer hållbart samhälle för såväl människa som miljö och företag. Listan över hållbara effekter kan göras hur lång som helst, särskilt inom områden som skolan, vården, transport- och byggsektorn samt energiförbrukning. Men vad betyder det i praktiken? Kommer verkligen den digitala tekniken att slå ut hälften av alla yrken i Sverige om 20 år? Vi går förstås från Industri- till Informationssamhälle och en del av de traditionella yrken kommer att försvinna men det skapas nya yrkeskategorier. Vi vet också att vissa personer kommer att vara vinnare  och några förlorare och som alltid de som klarar sig bäst är de välutbildade med den aktuella kunskaperna.

Läs här Marianne Björklunds artikel “ Digital teknik slår ut hälften av alla yrken i Sverige” i fredagens DN-Ekonomi.

 

Vi hörs snart igen,

Catherine