Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nokia gör comeback!

7 år sedan

NOKIA N1

I veckan fick jag en nyhet i mitt FB-flöde. Det var en kollega som deltog i Nokias event Slush i Helsingfors som uppdaterade oss andra på att Nokia nu är tillbaka då de lanserade en Android platta med namnet N1. Det uppstod viss förvirring i kommentarsfältet då många inte riktigt förstod att det var DET (the real) Nokia som lanserade och inte den del som numer ingår i Microsoft.

Nokia valde för några år sedan att satsa på Microsofts operativsystem istället för att gå med Android. Så här i efterhand kan man ju fundera på om det var så klokt men å andra sidan är det också lätt att vara efterklok. Så troligen är det några som nu blir glada när Nokia kliver in på scen igen och ger sig in i konsumentelektronikbranschen.

När nu Nokia lanserar N1 så betyder det dock inte att företaget ger sig på egen tillverkning utan istället tillverkas och supportas N1 av en underleverantör (Foxconn) och så fyller de den med Googles allt mer populära operativsystem och så lite egen mjukvara på det. Återstår och se hur kunderna tar emot denna nyhet.

Återstå också och se om Nokia, så fort avtalet med Microsoft tillåter, ordnar med egna Androidtelefoner?! Spännande fortsättning följer.

Trevlig helg!

Jessica