Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Office365 – passar det dig?

7 år sedan

 

MSkonferens

Befinner mig på ett Microsoft event i Barcelona och fyller på med information om det allra senaste inom Office365. På plats här finns förutom många personer från Microsoft, också en massa kollegor i branschen som också vill veta mer om Office365.

Enligt Microsoft själva har användandet av Office365 ökat markant de senaste åren. Enligt en oberoende undersökning från företaget Stelacon är det lite drygt 10% av Sveriges företagare som använder tjänsten idag. Ungefär lika många använder Google Apps. Intressant är att många företag använder båda tjänsterna inom sitt företag.

Bland de företag som ännu inte använder någon av dessa tjänster är det en betydande andel som ändå säger att de kommer börja använda Office365, Google Apps eller annan liknande molntjänst inom de två närmsta åren. Med andra ord finns det ett stort intresse bland Sveriges företagare för denna typ av tjänster.

Värdet och fördelen med tjänster som dessa för dig som företagare är såklart att det gör det enklare för dig att driva företag. Du har snabb, säker och enkel åtkomst till det du behöver, så som mail och dokument, oavsett om du/ni befinner er på kontoret eller på rörlig fot.

Mer specifika fördelar med Office365 är:

  • Pay-as-you-go; Office365 är en prenumerationstjänst som du betalar månadsvis per användare – enkelt att skala upp eller ner beroende på hur ditt företag växer
  • Du har alltid tillgång till den senaste versionen av Microsoft Office
  • Du behöver aldrig betala för någon uppgradering igen – det ingår i din prenumeration
  • Oavsett vad som händer med din dator (virus, krasch, kaffespill) så är alla filer säkra i molnet
  • Microsoft har också tagit fram Office365 appar för samtliga operativsystem vilket gör det ännu lättare att komma åt, redigera och dela filer direkt från mobilen

Microsoft har precis lanserat nya paketeringar av Office365 vilket också ska göra det ännu enklare för dig som företagare att välja vad som passar ert företag bäst. Läs gärna mer om paketeringarna här, eller här.

Dessutom gick Microsoft nyligen ut och berättade att för alla företagsanvändare av Office365 kommer det framöver ingå obegränsat med lagringsutrymme via tjänsten OneDrive. Läs gärna mer om det här.

Vad är dina erfarenheter med Office365? Använder du tjänsten och vad tycker du är bra med den?

Vi hörs snart igen!

/Frida

bild lånad från microsoft.com