Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

iPhone 6 kniper förstaplatsen på Smartphonetoppen!

7 år sedan

Inte så oväntat men det är Apple-tätt på Smartphonetoppen i september. Det brukar bli så i samband med att Apple släpper sin/sina nya smartphones och i vår smartphonetoppen har det blivit som en tradition att att den nya Apple (iPhone 6) avlöser sin föregångare (iPhone 5s) som listetta på smartphonetoppen. Även iPhone 6 Plus med sin lite större skärm tar sig in på listan och landar på plats nummer 5.

Därmed är också Apple iOS det mest sålda operativsystemet i i september vilket är ett skifte då Android haft förstaplatsen en längre period tidigare.

Det skall också bli intressant och se hur marknaden för smartphones med större skärmar, sk phablets, utvecklas med Apples intåg. Samsungs Galaxy Note 3 har varit den modell som tidigare gjort mest väsen av sig i detta segment och snart kommer dess ersättare Samsung Galaxy Note 4. Är det någon av er läsare som har eller tidigare har haft en sådan här telefon med större skärm och som kan ge sin syn på fördelar och nackdelar? Jag tänker att det mest är klumpigt?

Smartphonetoppen är en lista som vi sammanställer en gång i månaden över de 10 mest sålda smarta mobilerna i vår kundtjänst, på nätet och i våra fysiska butiker. Den här listan ger en bra fingervisning om vilka smartphones som är mest populära bland er kunder i dagsläget.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem i september (inom parantes augusti månad):

1) iOS (2)

2) Android (1)

3) Windows Phone (3)

Smartphonetoppen i september månad (inom parantesen augusti månads placering):

1) Apple  iPhone 6 (ny)

2) Apple iPhone 5s (1)

3) Samsung Galaxy S5 (3)

4) Samsung Galaxy Express 2 (2)

5) Apple iPhone 6 Plus (ny)

6) Sony Xperia Z3 (ny)

7) Sony Xperia E1 (4)

8) Apple iPhone 5c (5)

9) Sony Xperia Z1 Compact (7)

10) Samsung Galaxy S4 (6)

Vi hörs snart igen,

Jessica