Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mobil teknik – en del av konsumentupplevelsen!

7 år sedan

Frukost i Göteborg på ett av stadens caféer. Vi lotsade oss fram med hjälp av mobilens karta med GPS positionering. Min kollega hade laddat ner kedjans app och den var nu fylld av olika erbjudanden. Tänkte att jag skulle göra detsamma men just nu fungerade inte uppkopplingen till App store. Det löste sig ändå genom att min kollegas app var fylld med erbjudanden och en gåva. I kassan scannades en QR kod in som innehåll gåvan och jag slapp ta fram plånboken. En bra början på dagen!

Det blir viktigare för retail företag att ha mobil täckning i butikerna och att använda sig av mobil teknik. Konsumenternas mobila beteende möjliggör för retail företag att ge konsumenten en ny upplevelse och känsla för företaget och dess varumärke via appar och QR koder. Vi vill ha mer än bara en kopp kaffe, ett par jeans eller nya glasögon. Vi vill ha en bra start på dagen, information om var bomullen i jeansen kommer ifrån eller tips om vilka glasögon som passar just din ansiktsform.

Detta ställer nya krav på personalen, tex kunna hantera mobila arbetsverktyg i butiken och förstå att olika mobiltelefoner har olika operativsystem, lotsa konsumenten att ladda ner appen och kunna inställningar och funktioner i de mest använda smartphones eller ge stöd för online köp från  en tablet och ta betalt från mobilen. Plötsligt blir mobil strategi en del av företagets kärnverksamhet eftersom det bidrar till en del av konsumentupplevelsen – bra eller dålig. Det vore intressant att höra hur ni ser på ert företags mobila strategi? Vad har ni realiserat för verktyg, utbildning, arbetssätt ute i verksamheten, i butikerna eller på nätet? Vore fantastiskt kul att få en återkoppling från er.

Jag har fått en bra start på dagen och är helnöjd!

Vi hörs snart igen!

 

Ciao AnnaPia

 

One Kommentar

 1. nyfiken 7 år sedan

  Inte ännu en Iphone fjant till på telia.

  Va jobbiga ni är. Iphone hit och iphone ditt.

  Ta exempel info för nya iphone6
  ”iOS 8, Världens mest avancerade mobila OS”

  Snacka om att ni är köpta av apple.