Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Husen blir ännu smartare

7 år sedan

Jag har tidigare skrivit om att vi vet att IT – och telekomlösningar kan minska CO2 -utsläppen inom EU med upp till 15% fram till år 2020 och kostnader med ca 600 miljarder euro. Vi vet också att IT – och telekomlösningarnas största potential ligger inom andra sektorer som t.ex. transporter, energi, fastigheter och byggsektorn.

Det är många som pratar om smarta byggnader men vad är en smart byggnad?  Redan i dag finns det möjlighet att koppla upp sig i sitt hem med en rad smarta funktioner som t.ex. olika typer av larm- och låssystem eller att få en överblick av energianvändningen i realtid. Men tekniken utvecklas hela tiden  och M2M (Maskin 2 Maskin) skapar förutsättningar för att våra hus blir smartare och smartare.

Läs mer här : http://www.telia.se/foretag/trender-och-nytta/posts/2014/09/24/husen-blir-annu-smartare om ” Husen blir ännu smartare”, en artikel som mina kollegor har skrivit.

 

 

Vi hös snart igen,

Catherine