Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mobilt arbetssätt i Istanbul! Jajamen!

5 år sedan

Tiden går fort. Nu har jag varit på mitt nya jobb i Istanbul i en vecka. Allt är såklart väldigt spännande och nytt men väldigt mycket är ju också sig likt. Det är tex lika vanligt här som hemma i Sverige med smartphones, ”alla” har en och det pillas i tid och otid på den. Det finns dock ingen 4G härnere men 3G näten är helt ok så tycker det funkar bra ändå.

På vårt kontor har alla också alla möjligheter att jobba mobilt och flexibelt dock är det mer ovanligt (kulturskillnad) att man sitter hemma och jobbar så som jag är van vid hemifrån. Vi på TeliaSonera har också ett annat IT-stöd här nere. Dator, telefon, konto, abonnemang mm, allt ordnades på en halv dag vilket tyvärr kan ta dagar i Sverige. Dessutom har vi världens bästa IT-kille på kontoret som hjälper mig med allt. Inklusive att lära mig det turkiska tangentbordet (som håller på att göra mig smått galen).

Sedan är det lite high tech för att komma in på kontoret så har vi en ögon-(iris)kännare som jag tittar i så simsalabim öppnas dörren. Så inga passerkort eller koder att komma ihåg.

Var också och besökte Turkcells butik i det område där jag jobbar för att aktivera min sons mobilabonnemang och noterade att de också hade ungefär samma utmanande stödsystem som vi har hemma. De sålde också ungefär samma produkter och tjänster som vi har hemma och Samsung och iPhone känns som de vanligaste förekommande telefonerna även om jag sett en och annan med en HTC lur också.

Kommer att återkomma med fler reflektioner och lite om livet härifrån längre fram.

Vi hörs snart igen,

Jessica

2 Kommentarer

  1. Catherine Karagianni 5 år sedan

    Lycka till, Jessica

    1. Jessica Levin 5 år sedan

      Tack Catherine.