Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mobila betalningar fortsätter att växa!

7 år sedan

Idag läser jag en intressant artikel i DN som tar upp Mobila betalningar och det faktum att e-handel via mobilen slår nya rekord. Mobilen blir allt viktigare för slutkunden inte bara för e-handel som sådan utan också vid vanlig shopping då man ofta använder sig av mobilen för att t.ex. kolla prisjämförelser och hämta extra information innan köptillfället.

I artikeln presenteras en undersökning som betalningstjänstföretaget Klarna gjort där det framkommer att onlineköp via mobilen har fördubblats på nio månader. I framtiden bedöms denna utveckling fortsätta. Tittar vi på en undersökning som Gartner gjort så spår de att häften av all näthandel kommer att ske mobilt redan 2015!

Dock är det ju många företag och köpsajter som fortfarande inte har mobilanpassat sin sajt och till mobilens format. Det här är väldigt märkligt tycker jag. Egentligen borde väl en mobilanpassning vara väldigt prioriterad. Jag vet själv att jag vid några tillfällen valt bort att köpa saker av företag som inte på ett vettigt och enkelt sätt kan presentera sitt innehåll i ett mobilt gränssnitt.

Har du använt mobilen någon gång när du handlat? Och hur tänker ni på ert företag kring mobilanpassning av er sajt?

Vi hörs snart igen,

Jessica

P.s Det finns ju en mängd olika alternativ när det gäller mobila betalningar; QR koder, NFC, Bank-ID, Swish, WyWallet och Seqr.