Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mobila betalningar smart för småföretagaren!

7 år sedan

Just nu sitter jag ute på min uteplats på Fårö och jobbar lite. Jag är fortfarande klädd i linne och shorts och klockan är snart midnatt. Helt otroligt vilken sommar vi har i år. Den här värmen har också gjort att många dagar tillbringats på stranden och en hel del glass och dricka har behövts för att svalka oss och till min (och andras) stora glädje noterar jag att bl.a. glasskiosken tar kort i år. Tidigare år har man alltid behövt kontanter vilket jag upplevt som jobbigt. Särskilt på en ö utan bankomat.

Men i år har flera ställen, inte bara glasskiosken, som tidigare bara hanterat kontanter börjat med mobila betalningslösningar av olika slag. De flesta som jag sett använder sig av iZettle. iZettle är ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag men de är inte ensamma om att göra betalningar enklare för både kunden och företagaren. Andra mobila betalningstjänster är Seqr, Swish och WyWallet.

Oavsett lösning så känns den här utvecklingen helt rätt. För mig som kund blir det enklare och för småföretagaren blir det möjligt att erbjuda kortbetalning på ett smidigt sätt. Många småföretagare menar också att det blir lättare att få översikt över sin verksamhet och sina varor med hjälp av statistik som appen/tjänsten möjliggör.

Har du erfarenhet av mobila betalningar som kund eller småföretagare och vad tycker du är de stora fördelarna?

Vi hörs snart igen,

Jessica

 

4 Kommentarer

 1. Barbro Persson 7 år sedan

  Det går ju bra för dom som har mobiltäckning, det har vi inte här där jag har mitt företag, dåligt!

  1. Jessica Levin 7 år sedan

   Ja mobila betalningar förutsätter mobiltäckning. Även om mobiltäckningen idag är utmärkt eller bra på många ställen så är det som du skriver Barbro att vissa platser saknar täckning med en eller flera mobiloperatörer. Det ställer till det för dem som finns på de platserna.

   Mvh
   //Jessica

 2. Gunilla Levin 7 år sedan

  Vi har aldrig kunnat tagit kort hos oss pga Telias dålig täckning, köpte 3 kontant bredband, 4G, samt IZettle !
  Funkar kanon!

  1. Jessica Levin 7 år sedan

   Hej Gunilla,
   Ja så kan det vara ibland. Men toppen att du fått det att fungera bra. Jag har som jag skrev sett flera småföretagare som nyttjar iZettle i sommar och många av dem har jag pratat med och de verkar alla nöjda.

   Mvh
   //Jessica