Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Hur ser dina surfvanor ut nu i sommar?

5 år sedan

83b83ba06a53b037_800x800ar

Nu är det sommar och semester för de allra flesta och många av oss befinner oss i sommarstugan, på båten eller på campingsemester. De flesta av oss fortsätter dock att vara uppkopplade och för många är det en förutsättning för att kunna koppla av.

Enligt en ny undersökning från Telia Surfindex, där 1313 svenskar deltagit, tycker hela 62 procent av de som har eller planerar för semester att de känner sig som mest avkopplade på semestern när de har tillgång till en mobil uppkoppling samt att de själva styr över tillgängligheten.

I undersökningen framkommer även, föga förvånande, att vi tar med oss de mobila prylarna på semestern. 77% av de i undersökningen tar med sig sin smartphone även på semestern, 39% tar med sig sin dator och 38% tar med sin surfplatta. Själv har jag med mig alla dessa mobila enheter men det är smartphonen som används mest i min semestervardag.

Vidare framkommer det i undersökningen att en femtedel av de svarande kollar mer på film, serier och TV program på sin smartphone, surfplatta eller dator i år jämfört med förra året. Vi vet sedan tidigare år att våra surfvanor påverkas mycket av vädret. Vad vi surfar mest på ser vi i nedan tabell.

blogg-surfindexJUL14-tabell

Hur stämmer detta med dina surfvanor nu under semestern?

Fortsatt skön sommar och vi hörs snart igen,

Jessica

p.s På utvalda orter ställer vi på Telia dessutom ut solcellsdrivna mobilladdningsstationer där de som vill kan fylla på mobilbatterierna. Ju mer beroende vi blir av att vara uppkopplade desto mer behöver vi ladda våra smartphones, surfplattor mm och det här är ett sätt för oss att möjliggöra det.