Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Är du en mobiljunkie?

7 år sedan

telia_smartphone_0

Nu är jag på Fårö och i morgon börjar min semester på riktigt. När jag har semester känns det som att jag blir mer mobil än någonsin. D.v.s. min dator används bara i nödfall och resten sköter jag via min smarta telefon och ibland även via min surfplatta. Det handlar både om privata saker (kollar väderapp:ar, sociala medier som t.ex. Facebook och Instagram samt nyhetssurf) samt mer jobbrelaterade saker (främst e-posten men också en del samtal).

Jag skulle säga att mobilen är det första jag kollar då jag vaknar och det sista jag kollar innan jag somnar. Men det stämmer inte alltid heller. Ofta, som nu i semestertider, så är det en bok. Men det blir ändå ofta under en dag som jag kollar min telefon.

Läste en artikel från Computer Sweden i förra veckan där det framkommer i en undersökning som Samsung låtit göra att den genomsnittlige mobilanvändaren kollar sin telefon omkring 110 gånger varje dag. Med en sådan siffra borde man kanske ana oro när det kommer till att klara sig utan den.

110 gånger per dag låter ju väldigt mycket, men samtidigt är det endast sju procent i undersökningen som uppger sig vara så beroende att de inte klarar vardagen utan att ha sin telefon tillgänglig.

Idag används mobilen till mycket, vi gör bankärenden, lyssnar på musik, kollar på nyheterna eller en film, vi spelar spel, kollar sociala medier, vi skickar och tar emot e-post m.m. m.m. Och vi kollar klockan (i alla fall jag använder mig av mobilen som klocka/väckarklocka/timer).

Förmodligen är det så att den enorma bredden på funktionalitet kan vara en anledning till att vi tror att vi är mer beroende av mobilen mer än vad som verkligen är fallet.

Hur många gånger per dag kollar du din smarta telefon? Är det någon skillnad då du är ledig och har semester versus då du jobbar?

Fortsatt skön sommar!

Jessica