Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Googles nyheter från årets utvecklarkonferens!

7 år sedan

wearablesbardinteknikpakroppen-600

I slutet på juni hade Google sin stora utvecklarkonferens i San Francisco och ett antal nyheter presenterades. Google är idag ett av världens största mobila operativsystem så deras tankar om framtiden påverkar oss alla på ett eller annat sätt.

Några av de övergripande nyheterna från konferensen är följande:

1) De lanserar en sömnlös OS plattform som kan användas i en rad olika devices såsom smartphones, surfplattor, bilar och tv-apparater.

2) Förbättrad design, användarvänlighet och förbättrad livslängd på batteriet (det senare är verkligen något jag efterlyser)

3) Google lanserar också ett OS för s.k. ”wearables” och det blir då också lättare att koppla upp t.ex. din smarta klocka, eller dina smarta glasögon då man bl.a. inte behöver använda sig av pinkod om du har på dig din smarta klocka i närheten av din smarta telefon (eller surfplatta).

4) Google fokuserar också på att facilitera och underlätta smartphone försäljningen i utvecklingsländerna genom att lansera ett nedskalat operativsystem, Android One, som möjliggör billigare smartphones.

Googles nyheter visar att hela eko-systemet kring mobilitet håller på att utökas (till allt fler olika devices) och utvecklas till allt fler målgrupper (utvecklingsländerna).

Fortsatt skön sommar! Vi hörs snart igen,

Jessica