Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Hur skickar du midsommarhälsningar i år?

8 år sedan

På fredag är det midsommar och det innebär för många ledighet och ett tillfälle att träffa familjen och vänner, dansa kring midsommarstången och äta sill och jordgubbstårta. Midsommar är också en dag då man gärna skickar en hälsning till vänner och bekanta. Idag sker många av dessa hälsningar via sociala medier men det är inte många år sedan som antalet sms och mms hälsningar slog rekord.

Läser bla i ett gammalt pressmeddelande från 2009 att det totalt skickades 32 miljoner sms i våra nät under midsommarhelgen det året. Det var en ökning med hela 36% jämfört med året tidigare. Även antalet mms ökade stort med drygt 50%.

Vidare i en undersökning i Telia Trends som vi gjorde 2012 så visade den att tron var att vi skulle använda mer teknik när vi firar midsommar 2014. I den här trendspaningen så trodde 40% till exempel att man skulle dela bilder via sina mobiler och surfplattor när man firar midsommarhelgen 2014 samt att en av tre trodde att de skulle streama midsommarmusiken.

Så hur gör du i år när det gäller att skicka midsommarhälsningar till nära och kära? Kommer du dela bilder på sociala medier eller kommer du att skicka sms/mms? Eller kanske en kombo? Själv kör jag sedan några år en kombo. Delvis beroende på att vissa av mina vänner av olika skäl inte finns på några sociala medier men också för att det ibland känns mer personligt att få en personlig hälsning (som ett sms eller mms).

Ha en skön midsommarhelg!

Vi hörs snart igen,

Jessica