Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Smarta telefoner ger smarta hälsoval!

7 år sedan

Våra smarta telefoner har ändrat våra liv på många sätt. Inte alltid till det bättre. Man brukar säga att de ger oss gamnacke, smstumme och timmarna vi lägger på att spela mobilspel i soffan kan vara mindre bra ur ett hälsoperspektiv. Idag är det ju dock så att det finns en stor mängd appar inom alla möjliga hälsoområden, man kan få sin sömn analyserad, man kan räkna hur mycket kalorier du äter och hur långt du springer/cyklar/går.

Veronica Jäderlund, folkhälsovetare och personlig tränare, menar t.o.m. att en smartphone kan vara ett bra hälsoverktyg om man är ute efter att få inspiration och variation. Idag finns det en trend i att folk vill röra på sig mer och har man inte så mycket kunskap om träning är träningsappar ett bra sätt att lära sig mer. Det märks också att många företag har insett vikten av detta. Deras kunder får ett mervärde genom deras egna appar och då kan man som företag skapa en ökad lojalitet hos sina kunder. Bra exempel på detta är tex Casall och Nike.

Idag utvecklas också allt fler mobiler för att vara anpassade till ett aktivt liv. Många av leverantörerna satsar på fuktskyddade mobiler och i vissa smartphones ingår också inbyggda appar som håller koll på ditt blodtryck och din blodsockernivå. Många av apparna kan också hålla koll på träningsstatistik – hur många gånger har du tränat, vilken form av träning osv. Själv har jag en favoritapp som kvalar in här, det är SATS app. Där kan jag både boka pass smidigt men också se min träningsstatisk, lägga in kommentarer om vikter mm. För mig har den appen gjort min träning mer tillgänglig och därmed mer regelbunden. Och det är ju bra så här inför en ny badsäsong!

Har du någon favorit träningsapp?

Vi hörs snart igen,

Jessica