Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nöden har ingen lag då det gäller att ladda sin mobil!

6 år sedan

Jag såg i flera tidningar häromdagen att det var en kille som var desperat på jakt efter att ladda sin mobil i tunnelbanan. Han löste det genom att helt sonika hoppa upp på de där fotoautomaterna och dra ut kontakten för att sedan kunna ladda sin mobil. Inte ens uppvaktningen av säkerhetsvakterna på Slussens tunnelbanestation kunde få honom på andra tankar.

Och vi är säkert många som kan le lite åt den här historien och vi är säkert fler som har varit med om behöva hitta ett eluttag i offentliga miljön för just kunna ladda vår mobil. För baksidan, om man nu kan prata om baksida, med de smarta telefonerna är att de äter batteri. En normal dag behöver jag ladda min telefon framåt 14-tiden och om jag glömmer göra det så är telefonen helt urladdad lagom till tunnelbanan hem. Jag har alltid en laddare med mig var jag än går men problemet är ju ofta att hitta ett eluttag.

Jag blir därför så glad när jag läser att ett israeliska företag, StoreDot, har utvecklat ett nytt batteri och vid en demonstration på en mässan i Tel Aviv lyckades man ladda en Samsung S4 på endast 26 sekunder!

Trevlig helg!

Jessica

One Kommentar

 1. nyfiken 6 år sedan

  Ska vi gissa killen hade en iphone.

  Då har vi följande problem att handskas med.

  #1. Litet batteri, kort batteri tid.
  #2. Kontakt problem.

  På jobbet är det alltid iphone användare som kommer och ropar efter en laddare, man säger, ja. Visar sin micro usb sladd och de svär en ramsa, de ropar om nån har en iphone laddare, kollegan bredvid säger ja. Håller upp sin 30pol iphone laddare, killen svär en gång till, för hans iphone hade den andra kontakten.

  Det finns två standard när det gäller mobiler, Micro-usb och trådlös Qi, men apple följer självklart igen.

  Trådlös Qi laddning skulle passa perfekt på bussen/tunnelbanan/hotellet osv.

  Jag går i tankarna på att köpa min första mobil med Qi laddning en Nexus 5. Men telia är dyrast i landet på den, ca 300kr dyrare på en 3000kr mobil är 10%, ett överpris som är lite saftigaste laget. Men telia vill inte sälja android mobiler så de sätter alltid högt pris på android mobiler, Telia vill bara sälja iphone’s.

  Så det lutar nog att jag sparar 10% och köper en nexus5 hos en annan leverantör än telia.