Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Skapar mobilitet konflikter på din arbetsplats?

8 år sedan

Igår lördag hade jag en diskussion (diskussion är nog egentligen att uttrycka det milt) med min nyss fyllda 11-åring. Solen skiner från en klarblå himmel, det är vårvarmt, fåglarna kvittrar och det är så efterlängtat efter denna gråmulna sk vinter. Men han vill inte gå ut, han vill hellre sitta inne och spela strategispel på sin dator och chatta med sina kompisar online. Då blir jag arg och hotar med att stränga av internet och att ta hans mobil. Jag fick höra att jag var gammeldags, en glädjedödare och ”det är faktisk 2014 nu mamma”. Suck.

Detta påminner mig om det jag läste i förra veckan där Jonas Jonkman puffar för en föreläsning som han skall ha på ett seminarium senare i vår. Det Jonas tar upp är att det idag finns olika förhållningssätt till livet i allmänhet och arbetslivet i synnerhet mellan dagens generation och den nya generationen som nu håller på att växa upp och kliva in i arbetslivet.

Josh Spear, som ju också pratade på vårt företagsevent Connect to Business i veckan, pratade ju om denna nya generation som ”the digital native”. Det är en generation som fötts in i internet och alla de verktyg som finns idag för att ständigt kunna vara uppkopplade, inte minst mobilt.

Dessa olika generationer möts i livet och vi möts eller kommer snart att mötas på arbetsplatserna. Så det finns utrymme för konflikter och missförstånd. Det Linus Jonkman nämner som möjlig lösning är att vi bättre behöver  förstå varandra på ett mer fundamentalt plan för att på det sättet skapa större tolerans mellan generationerna.

Min 11-åring är inte ute i arbetslivet ännu men den lite äldre delen av den digitala generationen finns ju på många arbetsplatser. Hur har ni det hos er? Har ni konflikter mellan de olika generationerna när det gäller hur vi jobbar och då särskilt hur vi förhåller oss till mobilitet och det uppkopplade (arbets)livet?

Vi hörs snart igen,

Jessica

One Kommentar

 1. nyfiken 8 år sedan

  Ja det är en konflikt på jobbet.

  Den skapas av religiösa apple anhängare. De avslutar ungefär varans mening med ”med mac bara fungerar det” eller ”hade du haft en mac, så hade det fungerat”

  Varför är det så här ? , det går dåligt för apple och dessa fanatiker är livrädda, de gör allt för att försöka lura folk att köpa apple produkter.

  Ska vi ta Mac som ligger stabilt på ca 5% av världsmarknaden,
  Iphone ligger på ca 12%, fortfarande sjuknade.
  Sen har vi det stora raset med IPAD där de har 35% jämfört med 85% får två år sen…

  Generellt kan man säga att Iphone användare är sämre på sitt jobb, men det finns som sagt alltid undantag.