Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Årets nyheter på världens största mobilmässa, MWC!?

8 år sedan

Igår gick startskottet för en av världens största mobilmässa, Mobile World Congress, i Barcelona. Som vanligt är detta ett händelserikt event och jag försöker hänga med kring alla nyheterna som flödar in från både kollegor som är på plats och via media som rapporterar hem om de stora trenderna och de stora händelserna i den mobila världen!

Vi har också haft ett eget pressevent på plats i Barcelona där vi bla har berättat om utvecklingen inom M2M eller Internet of Things (som jag ju bloggade om igår). Vi har också berättat om vår kommande lansering av ett ”verktyg” som vi utvecklar tillsammans med Ericsson. Verktyget skall hjälpa oss bli bättre på kundupplevelser genom att analysera olika kundupplevelser av våra tjänster och sedan nyttja denna kunskap i tex vår process för nätutbyggnad eller hur vi kan ge er kunder bättre support i våra kanaler. Mer om detta kommer jag att återkomma med senare i vår.

Annars har det (som vanligt) varit en hel del intressanta lanseringar från många av smartphone tillverkarna. Tex så har Nokia idag annonserat att de kommer att ta fram tre nya smartphone modeller under familjenamnet X som kommer vara baserade på Androids operativsystem. Onekligen intressant att Microsoftägda Nokia väljer Android istället för Microsofts Windows Phone för en hel serie med smartphones.

Under gårdagen lanserade även Huawei hela fem nya produkter som alla har inbyggt stöd för 4G. Samsung är en av de första i världen att lansera en böjd smartphone. Själv funderar jag på hur den ligger i handväskan eller i fickan? Skall bli kul att klämma och känna på såsmåningom. Även Sony Mobile har presenterat en rad nyheter liksom övriga kollegor i branschen.

Skall bli kul att se vad de sista två dagarna har för nyheter att komma med. Jag återkommer med en rapport senare i veckan.

Vi hörs snart igen,

Jessica