Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Liten har blivit stor – 4G fyller 4 år!

8 år sedan

Imorgon, den 14 december, fyller 4G 4 år. Det känns helt otroligt vad åren går. Det känns som igår då vi hade vår stora lanseringsfest i Farsta för att fira att vi först i världen lanserade 4G kommersiellt. Nu har det gått 4 händelserika år.

När vi lanserade så var det inte så många som kunde köpa 4G då vår utbyggnad var begränsad till Stockholms centralare delar samt några närförorter. Vi hade också begränsad tillgång till 4G modem (insticksmodem från Samsung). Så inledningsvis var vi få som körde. Jag var en av de lyckliga då jag både bodde och arbetade på utbyggda platser. Jag kommer ihåg att det kändes märkligt (och underbart) att sitta hemma och vara uppkopplad på 4G med högre hastigheter än vad jag hade via det fasta bredbandet (via koax-kabeln).  

Sedan byggde vi successivt ut i landet och snart hade vi lanserat på 25 orter och sedan fortsatte vi med fjällen, populära sommarorter, Öland, Gotland, skärgården osv. Såsmåningom kom också fler olika modemtyper, 4G routrar och så äntligen för 2 år sedan kom de första 4G smarta telefonerna! Då tog de verkligen fart och nu var vi många som upptäckte fördelarna med en supersnabb mobiluppkoppling. Nu var det ännu lättare att ha jobbet i fickan och jobba på resan, i stugan, i fjällen och på båten.

Tidigare i år annonserade vi att vi kommer att miljardsatsa på 4G utbyggnaden och redan under 2014 kommer vi täcka 99% av befolkningen och 2015 skall vi ha minst samma yttäckning på 4G som vi idag har på 2G/gsm. Vi tycker det är viktigt att så många som möjligt få tillgång till snabba uppkopplingar för idag är livet för många ett uppkopplat liv, både i jobbet och i privatlivet.

Så liten har blivit stor imorgon då vi firar 4-åringen 4G! Läs gärna mer om 4G!

Vi hörs snart igen,

Jessica