Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Distansarbeta mer (eller mindre)!?

8 år sedan

Jag fick frågan om jag ville komma och tala på Distansarbeta mera – som är ett seminarium om ledarskap på distans den 7/2 2014. För många är arbete inte längre en plats vi går till utan för många av oss är vårt arbete där vi råkar befinna oss för stunden. Många har idag verktyg (bla smartphone och mobilt bredband) som stödjer ett mobilt arbetssätt som gör det möjligt att arbeta oavsett tid och plats.

För min egen del har distansarbete alltid varit en viktigt sak för mig. Redan då jag började min yrkeskarriär på Telia för många år sedan så fick jag en bärbar dator, en mobiltelefon och en vpn uppkoppling med hjälp av uppringt internet. Idag har jag möjlighet att jobba inte bara hemma utan även då jag är på resande fot, mycket tack vare att jag nu har tillgång till en smartphone och snabbt mobilt bredband via 4G. Det gör att jag trots mycket jobb ändå kan vara mycket med mina barn samt att jag känner en frihet att bättre kunna styra när och var arbetet kan utföras.

Samtidigt inser jag att alla jobb inte kan utföras på distans och jag vet också att vi alla är olika och har olika behov. Mobilt arbetssätt är en möjlighet för många men det finns också utmaningar. Tex att man numer alltid har möjlighet att vara tillgänglig (och ibland förväntas vara det?) hur skall man hantera det på ett bra sätt? Och hur säkrar man att flexibliteten och möjligheten inte missutnyttjas av vare sig arbetsgivaren eller medarbetaren?

Kring en del av dessa möjligheter och mina erfarenheter av mobilt arbetssätt kommer jag att prata om på det här seminariet. Läs gärna mer här om programmet och där kan du också anmäla ditt intresse.

Vi hörs snart igen,
Jessica