Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Vad som händer i företagen när prylar och maskiner börjar tala med varandra?

8 år sedan

Nu är det dags för vårt populära M2M event. Den 13:e november bjuder vi med partners in till ett symposium om det aktuella ämnet M2M och vad det kommer betyda för företag inom olika branscher. M2M kommer spela en viktig roll i alla delar av samhället och då även för näringslivet. Redan idag bidrar M2M till att klara affärsmål, spara pengar, förbättra servicen, minska resursslöseri och öka hållbarheten. För att nämna några.

M2M, maskin-till-maskin, handlar om miljontals uppkopplade enheter som kommunicerar med varandra. Det sker redan via de mobila och fasta telekomnäten, allt från bilar till elmätare är idag uppkopplade. M2M existerar inom de flesta branscher och har mängder av användningsområden. Fördelarna med M2M för företag är därför många, en tydlig sådan är effektivisering av processer och förbättrad konkurrenskraft. M2M ger också möjlighet att utveckla nya produkter samt ge bättre service och support.

M2M Symposium anordnades för första gången förra året av TeliaSonera i samarbete med ett flertal partners. Syftet är att skapa en arena för att visa nyttan med M2M och ge exempel på hur det fungerar i praktiken. Årets symposium samlar representanter från företag som är bland de främsta i världen inom M2M. Temat är ”Machines don’t network. People do”. Det är en viktig utgångspunkt eftersom M2M är lika mycket en affärsprocess som en teknisk lösning. Det är fördelarna, möjligheterna och effekterna av M2M som har betydelse för företag.

Under en heldag kommer talarna fördjupa sig i affärslogiken och ge en tydlig bild av vilka möjligheter som finns inom olika näringslivssektorer. Huvudtalarna kommer från TeliaSonera, Tesla Motors, Oracle GE och Ericsson, vilka kommer att dela med sig av M2M-insikter och erfarenheter samt ge exempel och inspiration. Under dagen finns också ett urval av seminarier som täcker in M2M för industri, tjänster och infrastruktur samt vilka verktyg som behövs för att ta M2M från idé till verklighet. Dessutom kommer det demonstreras M2M-lösningar ”live”!

För mer information och agenda (här kan du också anmäla dig).

Jag kommer ge er en sammanfattning av dagen här på bloggen via min kollega Anders Trana då jag själv befinner mig på resande fot den här dagen.

Vi hörs snart igen,
Jessica

p.s Dela gärna dina erfarenheter från dagen – #m2msymposium

One Kommentar

  1. Uppkopplade bilar, kanelbullar och mer uppkopplade prylar! | Bättre Affärer 8 år sedan

    […] jag tidigare puffat för här på bloggen (läs här) så arrangerades idag TeliaSonera M2M Symposium i Stockholm för andra året i rad. Det var ett […]