Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Många telefonmöte innebär fusk med e-mailen men också tid för klotter!

8 år sedan

För 5 år sedan, då jag var ansvarig för vår fasta telefoniaffär i Sverige, så körde vi en kampanj som hade som syfte att visa hur prisvärt ett telefonsamtal i det fasta nätet var. Tillsammans med vår dåvarande reklambyrå så valde vi att visualisera det genom en klotterkampanj där vi uppmanade våra kunder (och några kändisar) att klottra i samband med att de pratade i telefon. (Läs mer om det vinnande bidraget här.)

Jag tänkte på det här idag då jag satt i många telefonmöten. De har avlöst varandra och ibland måste jag erkänna är det svårt att vara 100% koncentrerad och då fuskar jag ibland med att parallellt läsa/skicka e-post eller så klottrar jag. På något sätt är det lite rofyllt att klottra, sedan måste jag ju erkänna att mitt klotter kanske mer är ”kludd” i alla fall om man jämför med det vinnande bidraget 2008 , men man vilar hjärnan och låter tankarna gå.

Ibland blir det också att jag går runt, runt,runt då man pratar länge i telefon. Gärna vilt gestrikulerande fast personen på andra sidan inte ser detta. Men troligen uppfattar personen på andra sidan ändå energin?!

Känner du igen dig? I alla fall det senare exemplet att gå runt verkar vara poppis på vårt kontor. Vad gör du för trix när du pratar i telefon eller är med i telefonmöte?

Vi hörs snart igen,

Jessica

2 Kommentarer

 1. Elise Sandberg 8 år sedan

  Jag pratar mycket i mobil telefon hela dagarna, både i försäljning och kundservice funktion. Under samtalen går jag runt i rummet/lokalerna, gestikulerar med armar och ben. Tar i produkterna vi säljer, provar dem tillsammans med kunden i telefonen osv. Behöver jag säga att både våra kunder och vi har kul på jobbet?

  1. Jessica Levin 8 år sedan

   Hej Elise,
   ja det här med att gå runt och gestrikulera verkar vara ett vinnande koncept:-)

   Mvh
   //Jessica