Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Vad stör dig mest på jobbet? Segt internet eller trilskande dator?

8 år sedan

Satt på tunnelbanan på väg till jobbet en dag i förra veckan och läste då om en undersökning som tagit reda på vad vi retar oss mest på – på jobbet. Det är inte kollegor eller chefer som stör oss mest utan det är strulande teknik som gör oss frustrerade på våra arbetsplatser.

Det visar en undersökning Yougov gjort på uppdrag av Canon. Dålig uppkoppling, skrivare, och krånglande dator toppar listan på irritationsmoment. Längre finns telefon och trilskande e-post. I undersökningen framkommer vissa skillnader mellan generationer tex retar sig 90-talisterna mindre på sina datorer än de som är födda på 50-talet samtidigt som var tredje 90-talist har problem med sin internetuppkoppling, att jämföra med var fjärde 50-talist.

Att så många har problem med tekniken som skall stötta oss i vår jobbvardag är kanske inte så förvånande, jag känner igen mig och jag känner igen diskussionen, men är det egentligen rimligt? Personligen retar jag mig mest på min dator, den är bedrövligt långsam och håller på med olika uppdateringar ständigt och jämt som leder till tidsödande omstarter (inte så konstigt att jag vill göra alltmer av mitt jobb med hjälp av min smartphone och/eller surfplatta där jag inte alls har motsvarande problem). Jag är däremot nöjd med mina olika uppkopplingsformer (använder mest vårt företags wifi samt min 4G uppkoppling då jag reser utanför kontoret). Vad stör du dig mest på i din jobbvardag? Och vad är du mest nöjd med?

Nedan ser du 10-i-topp på vad vi retar oss mest på (enligt undersökningen):

1. Internetuppkoppling (26 procent)
2. Skrivaren (24 procent)
3. Datorn (20 procent)
4. Möten (12 procent)
5. Egna telefonen (11 procent)
6. Fysiska dokument (8 procent)
7. Digitala projektverktyg (7 procent)
8. Konferenstelefonen (6 procent)
9. E-posten (5 procent)
10. Digitala mappar (5 procent)

Vi hörs snart igen,
Jessica

6 Kommentarer

 1. Elise Sandberg 8 år sedan

  Jag är mest nöjd med den frihet och flexibilitet som surfplattan har gett mig i mitt arbete då jag reser mycket. Uppkopplingen fungerar i stort sätt alltid bra var jag än befinner mig och fast jag alltid är uppkopplad känner jag mig mer fri och mindre stressad än tidigare med sega laptops och uppkopplingar.
  Något som däremot är otroligt frustrerande och som jag vägrar acceptera är att man inte kan få en mobilväxel lösning som fungerar över gränserna åtminstone inom Skandinavien. Det är ju inte så att tekniken inte finns. Vi använder idag Jobbmobil växel och kan inte vidareställa inkommande samtal mellan oss.

  1. Jessica Levin 8 år sedan

   Hej Elise,
   Jag håller med dig om sega laptops – det är ett irritationsmoment helt klart!

   Gällande din fråga om mobil växellösning som fungerar över gränserna så förstår jag den också. Vi jobbar med att lösa den frågan och den finns med i våra framtidsplaner.

   Mvh
   //Jessica

 2. Niclas Fungmark 8 år sedan

  Hej
  När vi nu använder smarta mobiler för växeltelefoni plus allt annat så är ett irrterande moment den dåliga battertiden på våra smartphones. Det är inte ovanligt att batteriet är slut långt innan dagen är det vilket får mej att undra varför det inte läggs mer resurser på batteriprestanda, inbyggda solceller i mobilen och energismartare appar. Känns inte som att utveckligen just nu går i rätt riktning. Ska man verkligen som affärsresenär behöva vara stressad över att man helt plötsligt inte ska kunna kommunicera då batteriets laddning tar slut….

  1. Jessica Levin 8 år sedan

   Hej Niclas,
   Håller med dig om att dålig batteritid är ett ökande problem. När jag bytte till min 4G telefon för ett år sedan fick jag en smärre chock då den redan efter ett par timmar hade slut på batteri. Så jag fick lära mig att slå av wifi, gps och sätta den på energiläge. Så nu klarar den nästan en dag på jobbet men å andra sidan är det frustrerande att inte alltid kunna använda alla möjligheter med en smartphone.

   Så jag hoppas som dig att det löses inom en snar framtid så jag slipper ha en mobilladdare i sikte hela tiden. Och gärna att man löser mer trådlöst. Det är min önskan.

   Mvh
   //Jessica

 3. nyfiken 8 år sedan

  Kollegor som skryter om hur bra deras iphone är, eller hur bra datorer skulle funkat på jobbet vi haft Mac istället för PC, är det som jag stör mig mest på jobbet för tillfället.

  De är mer fanatiska än Jehovas vittnen.
  Detta börjar bli ett stort irritations moment på jobbet. De är tillbaka på en 3årings nivå i sandlådan, trots att det är vuxna människor.

  1. Jessica Levin 8 år sedan

   Hej Nyfiken,
   Ja det är lite märkligt ibland hur mkt ”religionskrig” det kan bli mellan olika val av leverantör. Det känns som att känslorna kring detta ökar och det är ju egentligen, precis som du skriver, barnsligt.

   Det bästa är ju om alla respekterade att vi människor är olika och har olika preferenser. Det hade å andra sidan då varit bra om valen var lite mer fria på jobbet. Idag styrs ju många val av företagen medan jag egentligen tror mer på BYOD (eller egentligen BYOB – Bring your own behavior).

   Trevlig helg!
   Jessica