Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

7 fördelar för dig som företag/företagare med iOS7

6 år sedan

I tisdagskväll lanserade ju Apple en hel del nyheter. Några av nyheterna rörde ett uppdaterat mobilt operativsystem – iOS7. Innehåller iOS7 några intressanta nyheter för dig som företag eller som företagare? Vi är ju alltfler som i våra jobbroller både vill och behöver använda våra smartphones (eller surfplattor) till mer än att läsa e-post och surfa runt i största allmänhet. Samtidigt har en del IT-avdelningar sett en del säkerhetsproblem och hanteringsproblem med iOS tidigare.

Väldigt intressant då att läsa Computer Swedens sammanställning över 7 nyheter som kan locka dig som företag (eller IT-avdelning på företaget) att se fördelar med det nya operativsystemet. Nedan finns sammanställningen men läs gärna hela artikeln här.

1. Skärmlås för lata
Fingeravtrycksläsare är bra för oss lata (som tycker det är krångligt och tidskrävande med kodlås) och med denna enkelhet kan man utgå från att fler använder detta skydd och därmed skyddas innehållet (företagsinformation) på telefonen bättre!

2. Lättare skilja på arbete och fritid
IOS7 har stöd för VPN per app och Apple har också lagt till fler funktioner för att begränsa företagsappars möjlighet att prata med användarens privata appar.

3. Lättare att låsa dokument
Med IOS 7 kommer nya funktioner för att kontrollera vilka filer som kan öppnas av vilka appar. Till exempel ska det gå att hindra användare från att öppna dokument från företagsmejlen i Dropbox.

4. En inloggning
IOS 7 erbjuder möjligheten att skapa en inlogging för flera företagsappar för att minska antalet gånger användaren behöver använda lösenord.

5. Svårare för hälare
I nya IOS finns en funktion som kräver lösenord för att radera och återaktivera en Iphone eller Ipad. Förhoppningen är att det ska göra företagets mobiler mindre stöldbegärliga.

6. Enklare installation
Företag får nu bla ett enklare system för att hantera licenser för köpta appar och behöver inte längre knyta dem direkt till sina användares Itunes konto.

7. Lokal leverans
Med en lokal server kan numera uppdateringar, appar och annat material som ska levereras via någon av Apples digitala butiker skickas direkt via det egna företagsnätverket. Enligt Apple ska det göra det smidigare och snabbare att uppdatera mobilerna inom ett företag.

Vi hörs snart igen,

Jessica

p.s Kom ihåg att vill ni har mer info om de nya iphone modellerna så skickar ni ett sms till 71350 med texten iphone 2013.

4 Kommentarer

  1. Jessica Levin 6 år sedan

   Hej Patrik,
   Ja snarare lite olustigt. Det är inte bra men vi arbetar för att hitta en lösning snarast.

   Mvh
   //Jessica

 1. nyfiken 6 år sedan

  Tre av tre inlägg handlar om apple.

  Världen kretsar inte runt äpplet 🙂

  Taga ner lite. Vi vet att ni älskar och prioriterar apple, mer det är inte professionellt.

  1. Jessica Levin 6 år sedan

   Hej Nyfiken,
   Apples lanseringsevent, ca 1 gång/år, är alltid intressant tycker jag och många av våra kunder tycker också det är intressant. Därav blir det lite ”korvstoppning” den här veckan. Nästa vecka är det nya nyheter. Även här på vår blogg Bättre Affärer.

   Ha en bra kväll!
   Jessica