Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Begagnathandelns klimatvinst: 1,6 miljoner ton sparade växthusgaser

8 år sedan

Begagnathandelns klimatvinst: 1,6 miljoner ton sparade växthusgaserDen 9:e april skrev jag om ”5 tips på vad jag som individ kan göra för att minska CO2 utsläppen”. Det femte tipset var:

”Gå från produkt till tjänst. Prova att hyra en film på nätet istället för att gå/åka till videobutik eller beställ prylar på nätet som kläder, lakan, påslakan, möbler osv. Jag lovar att det är bekvämt, du sparar tid och du kan beställa när du vill oavsett var du befinner dig”.

I fredags, den 10 maj, skrev  MiljöAktuellt och Blocket om hur svenska folkets begagnathandel på Blocket sparar 1,6 miljoner ton växthusgaser årligen.

Jag blir inte förvånad trots att det låter jättemycket med 1,6 miljoner ton sparade växthusgaser per år. Vi som arbetar med miljöfrågor vet dessutom att IT:s potential är mycket mera än så.  Vi vet att IT är en förutsättning för ett hållbart samhälle och att få livet att fungera. Genom att använda IT för att kommunicera med varandra, handla o.s.v. minskar vi resorna och frigör vi tid för att göra något annat, ha tid med våra barn, barnbarn och oss själva.

Håller du med mig?

Catherine Karagianni