Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

TeliaSoneras kontorssatsning i Stockholm

9 år sedan

Telia kontor 2017Ett nytt kontor kommer att byggas för TeliaSonera i Kristineberg av NCC med plats för 3500 medarbetare. Inflyttningen sker i januari 2017. Byggstart planeras till början av 2014 när detaljplaneprocessen är klar och nödvändiga myndighetsbeslut är fattade.

Kontoret kommer att utvecklas enligt NCC:s  koncept Future Office. Det handlar om att det blir en arbetsmiljö som stimulerar effektivitet, produktivitet, där medarbetarna trivs, mår bra och presterar på topp.  Kontoret kommer också att hålla hög standard ur ett miljöperspektiv enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM och GreenBuilding. För detta projekt planerar vi dessutom uppvärmning med förnyelsebar energi med hjälp av geoenergi.

Vi har ökat de senaste tio åren energieffektivitet med över 90 procent men vi är inte riktigt nöjda. Nu ser jag att det finns förutsättningar att hålla hög standard ur ett miljöperspektiv. Det är viktigt att se till och göra rätt saker rätt från början för det sparar pengar, tid men också miljö.

Catherine Karagianni