Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

När blev det egentligen naturligt att vara uppkopplad närsomhelst och varsomhelst?

9 år sedan

Lite nu och då funderar jag över hur fort jag vant mig vid att ständigt vara tillgänglig (uppkopplad) och att jag också förväntar mig att jag skall kunna vara det överallt. Det gäller både att kunna läsa och skicka jobbmail, komma åt jobbapplikationer men också att kunna läsa tidningar online, kolla sociala medier och ha koll på barnen och allt däremellan.

Idag är ju inte bara människor uppkopplade heller utan de senaste åren har också alltfler apparater (det vi kallar M2M), såsom larm, fordon, hälsoprylar blivit uppkopplade och smartare för att hjälpa oss i vardagen.

Så på många sätt är ju kommunikation och all teknik för att lösa kommunikationen en väldigt stark drivande kraft i samhället idag. Jag tror ni håller med om att den på många sätt har påverkat vårt sätt att leva och verka både i ykeslivet och i våra privata liv.

Visst är det en häftig utveckling och till stor nytta och glädje för både mig som individ, för företagandet men också samhället i stort. Det handlar bla om tidsvinster, effektivitetsvinster, miljövinster, ekonomivinster. Men kanske är jag (och säkert fler) lite för beroende, lite för mycket uppkopplad? Vad tycker ni? Hur viktigt är det för er i er vardag att kunna vara ständigt uppkopplad oavsett tid och plats?

Vi hörs snart igen,

Jessica