Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Distansarbete ger frihet och minskar stress

9 år sedan

Häromdagen var det Jobba-hemma-dagen, vilket min bloggkollega Catherine skrev om här. Arbetar du hemma? Ibland? Oftast? Alltid?

Jag läste en engelsk artikel på LinkedIn kallad: Why You Should Work From A Coffee Shop, Even When You Have An Office. Alltså, varför du bör arbeta från ett café även om du har en kontorsarbetsplats.

Jag saxar de tre anledningarna till resonemanget varför ett ombyte är bra:

 • A change of environment stimulates creativity. Even in the most awesome of offices we can fall into a routine, and a routine is the enemy of creativity. Changing your environment, even just for a day, brings new types of input and stimulation, which in turn stimulates creativity and inspiration.
 • Fewer distractions. It sounds counter-intuitive, but working from a bustling coffee shop can be less distracting than working from a quiet office. Being surrounded by awesome team and officemates means being interrupted for water cooler chats and work questions. Being interrupted kills productivity. The coffee shop environment combines the benefit of anonymity with the dull buzz of exciting activity. Unlike working at home, with the ever-present black hole of solitude and procrastination, a coffee shop provides the opportunity of human interaction, on your terms.
 • Community and meeting new people. Meeting new people always provides me with new ideas, a different perspective at existing problems, or an interesting connection to a new person doing something awesome that inspires me. Today alone I met a top Skillshare teacher whose class I will now take, a sleep consultant, a publicist who offered to help with a project, and a wine consultant who recommended some bars.

Jag känner igen mig i mycket. Och tanken om kreativitet till fullo. Artikeln säger samtidigt inte att man hela tiden ska arbeta utanför kontoret. Om inte annat så skulle det medföra en onödig lokalkostnad – för något som inte används. (Jag har tidigare skrivit om fördelen men samtidigt vådan av att sitta i ett helt öppet kontorslandskap.)

Samtidigt så möjliggör dagens teknik och inte minst telenät, distansarbete för de allra flesta.

Vad föredrar du?

Må gott,

LG

2 Kommentarer

 1. Bunkerbild 9 år sedan

  Man kan givetvis tänka fritt är det gäller vilken lokalkostnad som ska anses vara onödig…

  1. LG Wallmark 9 år sedan

   Hej Bunkerbild,

   Som det står i universitetshuset i Uppsala: Tänka fritt är stort, men tänka rätt är större.

   Och därom tvista de lärde.

   Må gott,

   LG