Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Årskrönika: Tacksamhet

8 år sedan

Att summera året är för många en vedertagen vana och även något jag tänkt mig kopplat denna blogg. (Särskilt om Mayakalendern har rätt och fredag är jordens sista dag.) När jag satte mig ned för att fundera slog mig istället något kort och kärnfullt – och äkta från hjärtat, nämligen dessa rader från min privata Facebook-sida:

Ok, jag erkänner, jag är en av de som det första jag gör på morgonen är att sträcka ut handen efter min smartphone.

Och jag slås varje dag av hur mitt liv berikas av förmånen att få följa händelserna, på t.ex. Facebook, i mina, väsensskilda, 1 001 globala vänners liv, samt få ytterligare substans – och skratt – från de över 800 sidor jag följer. Från småstadsbarnfamiljen och storstadshundägaren, till Vita Husets senaste kommunikation. Direkt i min telefon.

Än en gång, glad att vara svensk, bo i ett stabilt, demokratiskt samhälle – med bra telekommunikationer – som gör mitt liv…., och här kom jag av mig, vad kan jag säga som visar min tacksamhet; bra? fint?

Att det tyvärr förekommer orättvisor, utmaningar och allmänt elände är något vi alla känner till. Och kanske just därför bra att minnas hur generellt bra grundförutsättningar vi som medborgare i Sverige ändå har.

Jag såg ett TV-inslag med Arbetsförmedlingens chef som spådde att både 2013 och 2014 skulle bli tuffa år. Och Svenskt Näringsliv säger att ”Konjunkturen bottnar till sommaren nästa år och följs av en osäker återhämtning. Arbetslösheten stiger trots en outnyttjad potential på arbetsmarknaden motsvarande en miljon jobb”. Igår sänkte Riksbanken reporäntan till 1%. Osäkerhet och stimulering. Det är makroperspektiv som kommer påverka många av oss svenskar.

I mitt mikroperspektiv är jag glad att veta att den kunskap jag delar via denna blogg bl.a. har använts som underlag för utbildningar, av studenter, konkret hjälpt (små)företagare att förstå och hantera sociala medier – samt att aktivera sin närvaro i sociala medier – och därigenom öka sina chanser till intäkter. Vi spelar alla en roll i samhället, och Telia, som ett av Sveriges största företag, som erbjuder tjänster utan vilka många företag idag inte kan fungera, spelar en stor roll genom att dela erfarenheter och inspirera – och förenkla våra kunders liv.

Jag rundar av året med ett tänkvärt citat från Petter Gren, marknadschef Info24: ”‘Vi säljer inte varor. Vi säljer inte tjänster. Vi säljer värde.”. För min del hoppas jag du ser mig och denna blogg som ett inspirerande mervärde.

Önskar dig goda helger, gott slut, en fin ny början på 2013 – och välkommen tillbaka till Bättre affärer!

Må gott,

LG