Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sverige vill omvända världen

9 år sedan

Äntligen, vår miljöminister Lena Ek börjar i rätt ända, något som vi, Telia, har sagt länge. Länder och företag måste få hjälp med att förstå hur man kan tjäna pengar på att stoppa klimatförändringarna. Lena Ek är initiativtagare till uppdraget för en ny rapport som ska betalas av Sverige och Norge, skriver Dagens Nyheter. Nu är det klart att den svenska och norska regeringen ska finansiera en vetenskaplig-ekonomisk ”Eken-rapport”. Den ska presenteras på FN:s klimatpanel IPCC i Stockholm i september nästa år.

Jag hoppas bara att den här rapporten blir mera än bara en rapport som ”samlar damm i en bokhylla”. Jag hoppas att de ser till att det som kommer fram i rapporten blir känt av länder och företag. Det finns tyvärr fortfarande de som ser miljö och klimatförändring som bara kostnader. Tyvärr missar vi möjligheterna till utveckling av ny teknik och tjänster. Vi missar att vi har möjlighet att skapa arbetstillfällen som gynnar de som är utan jobb men också klimatförändringar på ett positiv sätt.

Catherine Karagianni