Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Hur kopplar ni upp er då ni är på affärsresa?

9 år sedan

Under hösten har jag varit på en och annan affärsresa, både inom Norden men också i Europa. Vid dessa tillfällen har jag oftast ”bara” tagit med mig min smartphone som arbetsverktyg för att slippa släpa på för många saker. Men jag är ändå hela tiden tillgänglig och både läser och skickar e-post, har koll på kalendern, skickar mötesbokningar och presentationer, kollar svenska tidningar och sociala medier för att ha koll på vad som händer här hemma. Samt ringer såklart. Ibland tar jag med mig PC:n också, särskilt då jag skall hålla en presentation, men fortfarande gör jag det mesta med smartphonen då det helt enkelt är smidigast och effektivast.

Jag har också sett på mina resor att det är många som beter sig ungefär som mig och det ser vi också i vår trafikstatistik. Surfandet i utlandet har ökat bland er företagskunder med drygt 100% jmf med förra året (om vi jmf trafiken mellan januari tom oktober).

I en ny undersökning från Telia, som analysföretaget United Minds genomfört bekräftar också denna trend. Där uppger nämligen hela 79% av Sveriges affärsresenärer att de idag surfar i mobiltelefonen då de befinner sig på tjänsteresa utomlands, detta jämfört med för två år sedan då endast 49 procent i gruppen använde mobilen för att surfa utomlands.

Anledningen till att man surfar på sin tjänsteresa är att det finns ett ökat krav på tillgänglighet (vilket 65% uppger i undersökningen) i kombination med den ökande användningen av smarta telefoner och surfplattor (vilket 63% uppger).

Priset spelar också in. Mer än en tredjedel (37%) av er affärsresenärer menar att uppgången främst beror på sänkta surfpriser. Sambandet mellan sänkta priser samt ökad kostnadskontroll och ökad surf syns också i vår trafikstatistik. I de länder där vi lanserat surferbjudandet Surf Abroad, med lägre priser och ökad kostnadskontroll, är också de länder där surfandet bland er företagskunder har ökar mest.

Hur gör du när du är på tjänsteresa? Tar du med dig alla arbetsverktyg och hur mycket kopplar du upp dig? Beter du dig ungefär som då du är hemma på kontoret?

Vi hörs snart igen,
Jessica