Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Vad är nyckeln till framgång?

8 år sedan

Snön har äntligen kommit till min del av Sverige och lyser nu upp det underliggande fuktindränkta mörkgrå. Kopplat bilden, tänk dig att du tagit dig upp för ”värsta toppen” och du triumferande lägger dig och pustar ut –  med bästa utsikten vid dina fötter. En personlig framgång, som föder glädje. Och framgångar föder oss även på arbetet – när de inträffar.

Undersökningsföretaget United Minds har på uppdrag av Företagarna gjort en undersökning bland 518 svenska företag i mars i år, där de bl.a. frågat om nyckeln till framgång, med följande resultat:

  1. Kvaliteten på våra produkter och tjänster (65%)
  2. Hantverksskicklighet (37%)
  3. Energi och ambition (34%)
  4. Vårt professionella och privata nätverk (28%)
  5. Unika produkter och tjänster (25%)

Som f.d. konsult, och med många i min omgivning som idag är (egen)företagare, är det utifrån listan ovan mycket som ringer bekanta klockor. Jag förstår även att detta med unika produkter/tjänster kommer ganska långt ner på listan; vad är unikt idag egentligen? Vi på Telia har en massiv konkurrens och det som särskiljer kopplat kund, är att lyckas bäst med punkt 1; Kvaliteten på våra produkter och tjänster.

För min egen del är även punkt 3 av stor vikt. Jag har mött många under min karriär som vill sälja sina tjänster till mig och, som sagt ovan, det är väldigt få som har helt unika produkter, eller några större prisskillnader. Därför triggar jag själv mycket på vilken energi och passion som företagets representanter utstrålar. Jag ”brinner” själv och vill gärna se någon likasinnad. Även om en diametral motsats också kan fungera, eftersom det finns stor potential i att möta människor som tar till sig och tolkar saker på helt olika sätt. Opposites attract, som bekant.

Här kan du läsa mer om hur några företagare har utvecklat sina verksamheter. Vad är dina tankar om framgång?

Avslutningsvis, jag erkänner, jag valde bilden med snö för den tilltalar mina rötter i den ångermanländska vintern 🙂

Må gott,

LG