Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Hörlurar: mer än arbetsredskap i kontorslandskap

7 år sedan

Sitter du precis som jag i ett helt öppet kontorslandskap?

Enligt Manpower Work Life visar en undersökning att hörlurar är den nya dörren på kontoret. Tre av tio svenskar som sitter i kontorslandskap, 28 procent, använder hörlurar för att fokusera. Motsvarande siffra bland de som sitter i eget rum är 9 procent.

Det verkar även vara en generationsfråga; mer än dubbelt så många 80-talister som 50-talister använder hörlurar. Det är för övrigt mina hörlurar på bilden.

Det är dock inte det vanligaste sättet för oss svenskar att kunna koncentrera oss; hörlurar kommer först på fjärde plats. Intensiv koncentration ligger på första plats.

Jag har under min karriär hunnit uppleva både individuella, egna rum, precis som senare års helt öppna kontorslandskap. Vad gillar du bäst? För- och nackdelar med respektive?

Och som en tanke, årets julklapp 2012 blev…..hörlurar!

Må gott,

LG

6 Kommentarer

 1. Carina Janelid 7 år sedan

  Hörlurar är ju inte bara nice to have det är ju need to have i kontorslandskap.
  Men det fyller ju också syftet att kunna lyssna på diverse utan att störa andra.
  Ibland för att inte störa, ibland för att inte bli störd.

  1. LG Wallmark 7 år sedan

   Hej Carina,

   Tack för att du delar dina tankar. Bra poäng! 🙂

   Må gott,

   LG

 2. Bjorn Enroth 7 år sedan

  Själv har jag lurar med aktiv tystnad för att över huvud taget kunna fokusera vissa tillfällen. Ofta utan ljud på alls. Jag har också provat eget rum, grupprum och öppet landskap på olika arbetsplatser. Min erfarenhet är att kulturen på platsen avgör helt om det fungerar med öppet landskap. När städavtalet inte medger städning utanför kontorstid, och städarna följaktligen går fram som bulldozers bland telefonmöten, eller medarbetare inte respekterar ett ”stör ej” på chattklienten, utan kommer och sätter sig på bordet för att få svar direkt är det direkt svårarbetat. Då vill man ha en dörr att stänga! Annars funkar det ganska bra och kan vara kreativt med landskap.

  1. LG Wallmark 7 år sedan

   Hej Bjorn,

   Tack för dina tankar. Jag kan känna igen mig i mycket av vad du skriver.

   Önskar skön helg,

   Må gott,

   LG

 3. Galning85 7 år sedan

  jag har ett par iear lurar, kostade mej 300kr på teknikmagasinet.
  dom funkar för musik och samtal via skype, mobil / ipad eller dator inga problem, räcker minst 10m från källan, inga batterier eller nåt, och dessutom underbart sköna att ha på sej =) ingen mic som sticker ut heller utan allt är inbyggt =)

  1. LG Wallmark 7 år sedan

   Hej Galning85,

   Kul med fler exempel, tack för att du delar med dig.

   Må gott,

   LG