Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Vad gör du när du reser tur och retur jobbet?

8 år sedan

Imorgon är det måndag och dags för många att jobba igen och resa tur och retur till jobbet (några kanske har haft några dagars ledighet i och med att barnen haft höstlov dessutom). Jag reser numer ofta med SL tur och retur jobbet och det finns mycket och säga om det men två stora reflektioner jag gjort efter att ha haft ett ca 10 års långt uppehåll med SL (då jag istället oftast åkte bil tur och retur jobbet vilket det också finns en hel del att säga om) är att det 1) är så otroligt mycket mer folk idag på tågen/tunnelbanan/bussen och 2) för 10 år sedan läste alla Metro/gratistidningar medan de flesta idag sitter med en smartphone och lyssnar på musik/läser tidningarna/e-mail/kollar facebook mm.

Det senare bekräftas också av den statistik som vi och United Mind har tagit fram. Där framkommer bla att 58% upplever att det blivit roligare att tex vänta på tåget, bussen, flyget då vi kan nyttja den tiden till olika nätbaserade tjänster genom smartphonen.

Stämmer det här för dig också? Hur reser du till och ifrån jobbet och vad gör du medan du reser och/eller medan du väntar på bussen/tåget/pendeln? Själv skulle jag hävda att jag blivit bättre på att hålla mig uppdaterad i nyhetsflödet, inkommande mail på morgonen och jag har bättre koll/kontakt med mina vänner och kollegor genom att ha fri tillgång till min smartphone under resan tur och retur jobbet (vilket i mitt fall är ca 1 timme/dag).

Vi hörs snart igen,
Jessica

2 Kommentarer

 1. Stefan Lundin 8 år sedan

  Jag reser till och från jobbet med kollektivtrafik och har min iPhone i handen nästan hela tiden. Jag surfar, mailar, läser tidning, uppdaterar sociala medier, lyssnar på musik, radio, podcast. Utvecklingen har helt klart gjort det mindre tråkigt att vänta på bussar och tåg.
  Däremot är själva transporten ofta förenat med stor irritation eftersom jag så ofta inte får någon kontakt med internet. Slussen, som är en stor knutpunkt, saknar nästan alltid uppkoppling – och det varit så i flera år. Likaså delar av Centralstationen. Pendeltågslinjen norr om Stockholm är en resa med (i bästa fall) Edge, vilket gör både streaming och en hel del surf otillgängligt. Detta är märkligt eftersom E4, som går några hundra meter från spåren, oftast har perfekt 3G-signal hela vägen.

  Det är sant att det är mycket mer folk i kollektivtrafiken idag. Jag önskar att Telias nät skulle vara dimensionerat för detta.

  1. Jessica Levin 8 år sedan

   Hej Stefan,
   Det låter som du och jag beter oss ungefär lika då vi reser till och ifrån jobbet och som jag skrev vi är inte ensamma. Jag tycker det överlag fungerar bra med uppkoppling där jag åker (bla passerar jag också Slussen) men visst händer det att det går långsamt ibland eller att man ibland tappar samtalet. men med tanke på hur många som är uppkopplade på en lite yta så är det ändå ok tycker jag. Men jag håller abslut med dig om att vi måste hänga med i utvecklingen. Vi har ju uppgraderat kapaciteten i bla Stockholm under 2012, främst i 3G nätet men också en del har gjorts i 2G nätet. Sedan har vi ju byggt ut vår 4G nät mycket, inte minst i Stockholmsområdet. Själv börjar jag nu använda en 4G smartphone för att bla testa hur det fungerar på ”riktigt” i skarpt läge.

   Mvh
   //Jessica