Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nu släpper vi iZettle för Android!

9 år sedan

Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg, i början av augusti, så har vi haft ett samarbete med iZettle och Samsung inför lanseringen av iZettles nya kortläsare för Android-baserade smartphones från Samsung. Vi är sedan i mars i år exklusiv återförsäljare av iZettle , en tjänst som gör det möjligt att ta betalt med kort. iZettle har utvecklat en app och är världens första chipkortläsare som förvandlar en smartphone eller en surfplatta till en EMV-certifierad kortterminal (godkänd av de större kortutgivarna som VISA och MasterCard). iZettle har fram tills nu fungerat med iPhone och iPad, men i veckan lanseras även en kortläsare för Android-baserade smartphones från Samsung. Det är de populära modellerna Samsung Galaxy S II, S II LTE, S III samt Samsung Galaxy Note.

Min kollega, vår försäljningschef Patrik Granström kommenterade samarbetet i veckan: – Genom samarbetet med  iZettle kan vi på Telia underlätta för många av våra mindre företagskunder som på ett eller annat sätt också vill kunna ta betalt med kort oavsett tid och plats. Android-baserade smartphones och då särskilt Samsungs modeller har snabbt blivit populära bland våra kunder och det är därför en positiv nyhet att vi nu även kan erbjuda dem iZettles kortläsare.

Kortläsaren har testats hos oss på Telia, på iZettle och hos Samsung. Det har även gjorts ett pilottest med slutkunder. Allt har fungerat som det ska och kortläsaren släpps nu i våra butiker och på nätet. Precis som med kortläsaren för iOS är vi exklusiv återförsäljare i Sverige. Samtidigt går vi även ut i en marknadsföringskampanj med Samsung och iZettle för att synliggöra de erbjudanden vi nu släpper i samband med att den nya kortläsaren lanseras. Det är i stort sett samma erbjudanden vi har för Zettle med iPhone.

 Våra företagskunder kan välja mellan mobilabonnemangen Telia Jobbmobil Max eller Plus (både nya och befintliga kunder) i 24 mån. De kan då välja någon av Samsungs modeller (se ovan) med stöd för iZettles kortläsare för Android. iZettles kortläsare ingår också utan kostnad vid tecknande av Mobilt bredband Företagsabonnemang.

  Om du som företagare redan har abonnemang och inte vill ta del av vårt kampanjerbjudande kan du istället köpa själva kortläsaren hos oss. Priset för läsaren är då 199 kr (exkl moms) eller  249 kr (inkl. moms). Om du skaffar iZettles kortläsare via Telia (med eller utan abonnemang och mobil) ingår det en värdekupong på fria transaktioner för 200 kr (exkl moms). Det innebär att det som ni kunder betalar för att få kortläsaren får ni sedan tillbaka i fria transaktioner.

Vad säger då iZettle om vårt samarbete? Om man ska tro deras grundare vd och grundare Jacob de Geer så kan det bidra till att fler tar betalt med kort oftare: – iZettle för iOS har idag cirka 35 000 användare i Sverige. Det motsvarar en ökning av den svenska kortterminalmarknaden med 20 procent. Den siffran tror vi kommer öka nu när vi också kan erbjuda iZettle till Androidanvändare.

Hälsningar från Linda

One Kommentar

  1. Mobil betalning: Enkelt och användarvänligt | Bättre Affärer 9 år sedan

    […] Min bloggkollega Linda Åstrand skrev ett inlägg nyligen om mobil betalning med iZettle och nya kortläsare för Android-baserade smartphones. […]