Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Tre Megatrender som påverkar oss alla enligt Cisco

9 år sedan

Som ni vet var jag för två veckor sedan på Cisco Partner Summit i San Diego tillsammans med två av mina kollegor. Det var en otroligt bra och givande vecka där vi lyssnade och lärde av Cisco kring trender i branschen och olika lösningar kring detta.

De tre övergripande MEGAtrenderna som Cisco sammanfattade var:

1) Mobilitet (mobilitet och mobilitet)

2) Molnet

3) Video

Det är lite intressant att Cisco så starkt betonar mobilitet då de inte tidigare varit lika tydliga på den punkten men nu var det stort fokus på detta. Kopplat till Mobilitet så kommer ju BYOD upp som en viktig del av lösningen för att möta krav från användare utan att behöva ge avkall på säkerhetskraven kring företagets information. Cisco pratade dock om att BYOD egentligen borde vara BYOx där x kan vara din device men det kan också vara applikation eller annat.

När det gäller video så menar Cisco att det är nästa röst (video is the next voice), det pratade de om redan förra året och även om jag tycker det känns relevant så är det kanske lite överdrivet? Visst blir allt mer rörlig bild nu både i jobblivet och i privata livet men röst är fortfarande väldigt vanligt och enkelt att nyttja.

En annan spännande sak som Cisco pratade om är vikten av att ha en organisation och ett mindset/kultur som skapar värde i framtiden och då särskilt kring E2E kundupplevelser. Det känns extra intressant då jag just nu håller på att byta jobb internt inom koncernen och skall börja jobba med just hur vi skall bli bättre på att skapa E2E kundupplevelser för er kunder. Jag kommer att återkomma inom kort med lite mer information om mitt nya jobb och tankarna kring E2E.

Vi hörs snart igen,

Jessica