Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Jag gör fler och fler mobila betalningar… gör du?

10 år sedan

En av de hetaste trenderna som du säker läst är detta med mobila betalningar. Att i år kommer det verkligen lossna, det är i alla fall vad många förespråkare säger till oss. 

Säkert har du läst om att det numera finns ett samarbete mellan de svenska operatörerna i det gemensamma bolaget WyWallet, jag läste nyligen om att Vodafone och Visa påbörjat ett mycket tätt samarbete, Google är och har varit väldigt aktiva i US med m-wallet, bara för att nämna några exempel. 

Så utifrån ett makroperspektiv händer och kommer det hända en massa, mycket spännande.

Men i min vardag då? Har jag börjat använda mer mobila betalningar. Ja, faktiskt. Från ingenting till att det blir oftare och oftare.

Telia Mobilplånbok! I morse, återigen, köpte jag kaffe och smörgås i cafet här på jobbet. Smidigt som tusan.

Har ett mindre belopp på kontot, fram med mobiltelefonen, öppnar appen, lägger den mot kortterminalen och via RFID, piiip, köpet klart!

När jag och familjen var i Globen i lördags, precis efter att vi passerade entrén, stod det en person och sålde öronproppar. 

Då min fru och son ville ha så gick vi fram och skulle köpa, upptäckte att vi inte hade några kontanter. Trodde då att det var kört, hon såg inte ut att kunna ta emot några kort. 

Men det var givetvis helt fel, hon tog fram sin iPhone men ”inbyggd kortterminal”, iZettle. Och vi kunde slutföra affären (se bild).

Jag kan bara konstatera att på kort tid har jag gjort flera mobilbetalningar än jag någonsin gjort tidigare, och det lär bli fler. För mina förväntningar har också ökat, att kunna göra fler betalningar via mobilen…

Håller du med…?

Hälsningar

Lars

PS. Appropå detta utifrån ett makroperspektiv, läste idag att Nokia, som varit en av de ledande  och drivande av utvecklingen av mobila betalningar (bl a att vara tidigt ute med NFC-telefoner) nu kommer att sluta med ”mobile money business”, i alla fall om man får tro denna artikel http://www.thehindubusinessline.com/industry-and-economy/info-tech/article2985226.ece?homepage=true&ref=wl_home (något jag fångade i twitterflödet från Tomi Ahonen) DS.

PS2 SvD hade en artikel om mobila betalningar i helgen, läs gärna mer här DS2