Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mobila betalningar med hjälp av iZettle!

10 år sedan

Tjänsterna för mobila betalningar är ännu i sin linda, men det är ett område som växer och utvecklas snabbt. Jag har ju bloggat tidigare om att jag tror att under 2012 kommer mobila betalningar sannolikt vara en stor del av den mobila affären och många olika lösningar och företag kommer att försöka ta sin del av kakan.

Ett av dessa företag som har fått stor uppmärksamhet i media och press, är iZettle. iZettle är ett svenskt bolag som grundades 2010 av entreprenörerna Jacob de Geer och Magnus Nilsson. Deras affärsidé är att göra kortbetalningar möjliga för alla. I höstas lanserade de sin tjänst som på ett enkelt sätt förvandlar din iPhone, iPad eller iPod Touch till en kortterminal. Med en gratis app, (som laddas ner från App Store) och en liten chipkortläsare kopplad till terminalen kan alla, som har behov av det, börja ta betalt med kort.

Är du tex företagare och befinner du dig ofta på resande fot. Eller är du trött på att förlita dig på kontanter och fakturering i din verksamhet. För dig som är företagare och som behöver kunna ta betalt med kort utan att ha tillgång till en fast anslutning, är iZettle en möjliggörare. Med iZettles kortläsare kan du på ett enkelt och smidigt sätt ta säkra kortbetalningar på event, mässan, eller på marknaden, vid budleverans eller hemförsäljning, i ett showroom – eller var som helst där man har mobiltäckning. Det tar bara några minuter att komma igång, och man slipper såväl krångliga avtal och bindningstider som fasta månadsavgifter.

I dagsläget behöver man en iPhone, en iPad eller en iPod Touch för att använda iZettle men framöver kommer det också finnas iZettle kortläsare kompatibla med Androidterminaler.

Mer nyfiken på iZettle? iZettle kommer att finnas hos Telia from den 23 mars. Jag återkommer snart med mer information om detta.

Vi hörs snart igen,
Jessica

p.s bifogar några artiklar där du kan läsa mer om iZettle och Mobila betalningar
Från idg.
Från Svd.
Från Nyteknik.

httpv://youtu.be/ygW_nm9if20