Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Angry Birds passion och om att mötas

10 år sedan

Tisdagens Connect 2 Business innehöll massor av spännande samtal och inspiration från personer som lägger allt på att lyckas med en ända sak och som sedan verkligen gör det. Angry Birds marknadschef eller som han själv kallar sig the Mighty Eagel of Rovio berättar med passion i leende om framgången för bolaget bakom dess helt fantastisk fåglar som blivit spelvärldens mest nedladda spel någonsin.

När Peter berättade om spelet och lanseringen som successivt gick över till en succé så är det en sak som satte sig och det var den starka målmedvetenhet som fanns att lyckas. När man provar ut olika logos i färg och form bara för att se hur det kommer att se ut när man har den på första platsen på Itunes spellista då menar man allvar. Att vilja vet hur det känns och ha känslan i kroppen av att nå målet då kan man både och tro stenhårt på att det kommer hända och fokusera på att komma dit. Bugar och bockar för människor som vågar tro på och faktiskt sätter riktig passion i det man gör, jag kände av det och det är positivt smittsamt som tur är.

En annan sak som jag tar med mig är känslan av att stå på scenen och prata med två skärmar som representerar ett avstånd på många mil men som kändes lika när som en armslängd. För det gjorde det faktisk. I början när vi repade så tänkta jag hela tiden på rollen man hade och att komma ihåg kameror och skärmar men till slut så slutade jag tänka på skärmar och mer på vad vi faktiskt pratade om.

Samtal efter repet

Som när Ulrika Steg blev törstig och bad om vatten och Ola som var i Stockholm vill hämta ett till henne fast hon var i Malmö då börjar det bli på riktigt. Eller efter sista repet i måndags när alla gick upp på scenen och började diskutera vad som gick bra och inte med lite pep talk inför morgondagens livesändning. Helt plötsligt glömmer alla bort sina roller och faller in i helt vanliga samtal och ställer sig för att prata med varandra via skärmar och kameror som vilket samtal som helst.  Analogt och digitalt blir en ny verklighet som i början känns en aning främmande men efter hand något jag vänjer mig vid och snarast undrar när vi får detta som ett nytt verktyg i vår mötesrum. Ett helt nytt möte som känns personligt och riktigt nära, jag kallar det videomöte men mest som en markering av att det är något annat än ett möte. Vilket det inte är eller?

Egentligen är det bara befriande att det bara är ett möte mellan människor och att vi just är på väg att lägga bort epitetet video. Vart vi mötes är mer än fråga om vad som funkar bäst om det är på ett café, en hotell-lobby på stan eller via en skärm framför mig på jobbet. Mötet blir ändå inte bättre än människorna i det oavsett format.

Och så det där med passion det gör det hela lite mer tilltalande, att bjuda på sig själv förhöjer känslan i de flesta möten.

Vi hörs

Patrik

One Kommentar

  1. En oväntad favorit på Connect2business | Bättre Affärer 10 år sedan

    […] riktigt bra, och talarna förde samtal mellan alla tre städer som om de befann sig på samma scen. Patrik har beskrivit lite närmare i sitt inlägg om de spännande effekter som dessa skärmar förde med […]